Stoppen met Roken

De 10 voordelen van stoppen met roken

1. Je conditie verbetert vanaf het moment dat je stopt met roken. Al binnen 3 dagen merk je dat je meer energie hebt. Je kunt ook weer beter ademen. Je raakt veel minder snel buiten adem als je bijvoorbeeld de trap oprent.

2. Je houdt natuurlijk veel meer geld over als je stopt met roken. Wat kan je daar allemaal van doen? Bereken hier wat jij bespaart als je bent gestopt met roken.

3. Beter seksleven. Het kan de zin en opwinding vergemakkelijken en mannen hebben hierdoor minder kans op erectieproblemen.

4. Je reukvermogen verbetert als je stopt met roken. Daardoor proef en ruik je veel beter. Alles smaakt daardoor lekkerder.

5. Mooiere huid. Je huid krijgt direct een gezondere en frissere kleur als je stopt met roken. In je gezicht is dit het beste zichtbaar. Dit komt doordat de doorbloeding van je huid beter wordt. Je krijgt ook minder snel rimpels en plooien.

6. Mooiere tanden. Je tanden blijven witter als je stopt met roken. Roken geeft een donkere aanslag op je tanden en tandvlees die niet goed weg te poetsen is. Je mond wordt gezonder binnen 2 tot 6 weken nadat je gestopt bent.

7. Als je stopt met roken, heb je de volgende dag al een frissere adem. Door roken krijg je vaak ontstoken tandvlees. Dat geeft ook een slechte adem. Door te stoppen met roken wordt je tandvlees weer gezond.

8. Verbeterd vruchtbaarheid. Roken vermindert de vruchtbaarheid. Bij mannen én bij vrouwen. Bij veel rokende vrouwen die zwanger willen worden, duurt het langer voordat het lukt. Het is ook erg belangrijk dat je als stopt met roken vóórdat je zwanger raakt. Roken is erg slecht voor een ongeboren baby.

9. Uit onderzoek blijkt dat mensen die gestopt zijn met roken, zich prettiger voelen dan rokers. Als je net bent gestopt, kun je je onrustig en somber voelen. Dit is echter alleen in de eerste weken of maanden. Daarna voel je je blijer en stabieler. Geef het dus niet op in die eerste periode!

10. Meer verjaardagen. Een niet-roker leeft gemiddeld 10 jaar langer dan een roker! Als roker heb je namelijk veel meer kans op kanker en hart- en vaatziekten. Het heeft altijd zin om te stoppen, ook als je al wat ouder bent. Na 5 jaar stoppen met roken is de kans op kanker al met de helft gedaald. Je leeft waarschijnlijk langer en gezonder.

Coach stoppen met roken

Onze stoppen met roken coach helpt u succesvol te stoppen. Deze hulp wordt vergoed door de verzekering.

Ik stop nu.nl