Fysiotherapie

Een fysiotherapeut behandelt mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. Het kan daarbij gaan om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten. Het kunnen ook lichamelijke gevolgen zijn van een verkeerde beweging, een ongeluk, ziekte of gewoon door ouder worden.

Intake
We luisteren naar de reden van uw komst en uw wensen tot verbetering door middel van een vraaggesprek. Samen kijken we naar uw lichamelijke situatie en naar de oorzaak van de klacht door lichamelijk onderzoek te doen. Vervolgens stelt onze fysiotherapeut samen met u een behandelplan op. 
Dit behandelplan is maatwerk. Elk mens is anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst ervan. Samen werken we aan het versterken en optimaliseren van het bewegingsapparaat. Hiermee proberen we de functie van het bewegingsapparaat zodanig te verbeteren dat normale houding en beweging weer mogelijk is. Naast het behandelen van klachten besteden we ook veel aandacht aan het voorkomen van terugkeer van uw klachten.

Behandeling
Een behandeling kan bestaan uit verschillende interventies zoals adviseren, informeren, oefenen en sturen van bewegingen, coördinatieoefeningen, spierkrachttraining, tapen, evt. voorzien in hulpmiddelen en/of massage. Een fysiotherapeutische behandeling duurt ongeveer 30 minuten.